Inzittendenverzekering

Een ongeluk waarbij je medepassagier komt te overlijden of ernstig gewond raakt is iets waar je natuurlijk liever niet niet aan denkt maar het kan wel gebeuren, gelukkig kan je hier voor verzekerd worden. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de inzittendenverzekering. Zo kun je hier vinden wat de inzittendenverzekering nou precies inhoudt, waar je op moet letten en wat de voor en nadelen zijn. Ook zijn er een aantal handige tips te vinden.

Een inzittendenverzekering is niet verplicht, het is een extra verzekering die je kunt afsluiten. Er zijn twee verschillende  inzittendenverzekeringen.

De eerste is de ongevallen inzittendenverzekering. De ongevallen inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit voor iedere inzittende die door een ongeval blijvend invalide is geraakt of overlijdt. Het aantal personen wat verzekerd is verschild overigens per maatschappij.
De tweede is een schadeverzekering voor inzittenden. De schadeverzekering voor inzittenden dekt schade tot aan het maximum afgesproken verzekerd bedrag. Je kan bijvoorbeeld denken aan zaakschade (bril, kleding), medische kosten of bij een zeer ernstig ongeval, kosten voor de uitvaart.

Laat een reactie achter