Oldtimerverzekering

Een oldtimer verzekering is, zoals de naam al doet vermoeden, een auto of motor verzekering voor een oldtimer. Op deze pagina vind je een beschrijving van wat een oldtimer verzekering precies is, hoe de verzekering werkt en waar je op moet letten als je een oldtimer verzekering gaat afsluiten.

Een oldtimerverzekering nomet men ook wel een klassiekerverzekering. De oldtimer verzekering is bedoeld voor auto’s vanaf 15 jaar en ouder. Er zijn echter ook verzekeraars waar de leeftijdsgrens van de auto’s op 25 jaar ligt.

De oldtimerverzekering voor auto’s heeft (net zoals de “gewone” auto verzekering) drie vormen. Zo is er de WA verzekering waar alleen de schade wordt vergoed die je bij anderen hebt veroorzaakt. Dan is er ook de WA beperkt Casco verzekering. Deze verzekering vergoed ondermeer schade door brand, diefstal, ruitbreuk en storm. En als laatste is er dan nog de Volledig Casco Verzekering. Deze verzekering vergoedt hetzelfde als een beperkt Casco verzekering plus de schade aan het voertuig die jezelf hebt veroorzaakt. Tevens heb je bij een Volledig Casco Verzekering vaak recht op een vervangend voertuig mocht deze door schade (tijdelijk) onbruikbaar zijn geworden.

Laat een reactie achter