Bromfietsverzekering

Ben je de eigenaar van een brommer, snorfiets of scooter dan ben je verplicht om een WA verzekering voor je voertuig af te sluiten. Deze WA verzekering dekt de schade die aan derden wordt toegebracht. Daarnaast is het ook mogelijk om je brommer voor aanvullende zaken te verzekeren. Op deze pagina is alle belangrijke informatie over de verschillende bromfiets-, scooter- en de snorfietsverzekeringen vermeld. Mocht je naderhand toch nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je deze onderaan deze pagina kwijt.

Of je nu een brommer, scooter en een snorfiets hebt, voor al deze vervoermiddelen gelden dezelfde regels. Allemaal moeten ze verplicht WA verzekerd zijn. Een WA verzekering dekt de schade die je bij anderen veroorzaakt. Zonder deze verzekering mag je niet met het voertuig rijden.

De premie voor een WA bromfietsverzekering is landelijk vastgesteld. Sommige verzekeraars vragen een hogere premie voor bewoners van grotere steden. Een automaat (bromfiets) is meestal goedkoper in de verzekering dan een brommer met versnellingen. Tevens hoeft er voor een snorfiets meestal minder premie betaald te worden dan voor een bromfiets of een scooter.

Een brommer, scooter en snorfiets kan op diverse manieren verzekerd worden. Om het even wat makkelijker te maken praten we hier over de diverse bromfietsverzekeringen, maar de gegeven informatie geldt dan uiteraard ook voor een scooter en snorfiets.

Buiten de verplichte WA heb je ook nog de WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco. Bij een WA beperkt Casco verzekering is de bromfiets verzekerd tegen schade die je bij een ander toebrengt, diefstal en voor schade door brand en natuurgeweld alsook voor schade veroorzaakt door een botsing met een loslopend dier. Er kan ook gekozen worden voor een WA Volledig Casco. De WA Volledig Casco dekt hetzelfde als een WA Beperkt Casco met daarbij de schade aan je eigen voertuig door botsing of bijvoorbeeld slippen op de weg.

Laat een reactie achter