Uitvaartverzekering

Je uitvaart is niet het leukste onderwerp om het over te hebben maar toch is het belangrijk om te zorgen dat het goed geregeld is. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering voorkom je dat je nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van jouw uitvaart.

Er zijn diverse soorten uitvaartverzekeringen. De bekendste is waarschijnlijk de natura verzekering. Bij de natura verzekering wordt er geen geld uitgekeerd maar de vooraf afgesproken producten en/of diensten. Hierbij kunt u denken aan de kist, de rouwkaarten en de rouwstoet. Bij deze vorm regelt de verzekeraar dus de gehele begrafenis of crematie voor je en hebben de nabestaanden geen zorgen met betrekking tot jou uitvaart.

Een andere soort uitvaartverzekering is de kosten verzekering. Bij de kosten verzekering wordt bij overlijden door de verzekeraar het vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd om de kosten van de begrafenis of crematie te betalen.

Ook is er de natura-kosten-verzekering. Bij de natura-kosten-verzekering regelt de verzekeraar geen diensten zoals bij de natura verzekering, maar vergoedt deze wel. Als laatste is er dan nog de deposito. Bij deze vorm van verzekeren spaar je voor je uitvaart.

Voordelen van een uitvaartverzekering

De nabestaanden hoeven na het overlijden geen zorgen te maken over de kosten van de uitvaart.

Bij een natura verzekering neem je de nabestaanden een hoop “geregel” uit handen.

Nadelen van een uitvaartverzekering

Je moet voortijdig over je dood na denken, dat vindt niet iedereen even prettig.

Je betaalt geld voor iets waar jezelf nooit van kan genieten.

Laat een reactie achter