caravanverzekering

Aanzienlijk wat mensen hebben tegenwoordig een caravan, naar schatting gaan zo’n 700.000 mensen per jaar in Nederland op vakantie met de caravan. Het is echter niet verplicht om een caravan te verzekeren maar gezien de aanzienlijke waarde van een caravan is het wel aan te raden om dit te doen. De aanschaf is namelijk aanzienlijk en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wanneer de caravan is gekoppeld aan de auto en er wordt schade aan derden veroozaakt dan dekt de autoverzekering deze schade. Echter de schade aan de caravan wordt dan niet vergoedt. Voor deze situaties kan er een caravanverzekering worden afgesloten. Naast schade aan je eigen caravan wordt de schade die de caravan oploopt als deze niet gekoppeld is ook vergoedt. 

Er is op de markt een ruime keuze aan caravanverzekeringen en de hierbij behorende dekkingen. Zo kan de caravan verzekerd worden tegen diefstal of brand maar ook tegen natuurschade zoals bijvoorbeeld hagel. Uiteraard is de premie die je voor de verzekering betaald afhankelijk van de dekking die je kiest. Tevens is er voor de caravan een inboedelverzekering af te sluiten.

Laat een reactie achter